Doğada kendiliğinden yetişen yer elmasını çoğaltıp hasat etti: Kilosu pazarda 50 lira

Yer Elması Hasadına Başlandı: Doğadan Toplanan Yer Elması Talebi Artıyor

Doğadan toplanan yer elmasının ekimi ilkbahar aylarında gerçekleştirilmişti. Toprağa ekilen yer elmalarının hasadı başladı. Yer elmasının küçüklerinin tohum olarak kullanıldığını belirten pazarcı esnafı Ethem Yıldız, “İlkbaharda patates eker gibi küçüklerini ektik, kışın da ayazını yedikten sonra söküyoruz. Ocak ayında toprak altından kazılarak toplanır” şeklinde konuştu.

İHA’nın haberine göre Yıldız açıklamalarına şunları ekledi: “Sivas ve çevresinden gelenlerin yanı sıra diğer illerden gelen misafirler, yer elmasının faydalarını bildikleri için buraya gelip almak istiyorlar. İstanbul, İzmir gibi şehirlere de kargo ile yer elmaları gönderiyoruz. Yer elması, şeker hastalığı gibi birçok rahatsızlığa iyi gelmektedir. Yer elması küçükleri tohum olarak kullanılarak tekrar toprağa ekilebilir. Yer elması, tohuma veya gübreye ihtiyaç duymadan toprak altında kendi kendine üreyerek çoğalabilen bir bitkidir. Kış aylarında yer elması talebi artmakta olup, diğer sebze ve meyvelere kıyasla daha fazla satılmaktadır. Köylülerden aldığımız yer elmalarını kilosunu 50 liradan satıyoruz.”

(İHA)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir